1

Téma: Kódolás

Helo!

Két gondom is lenne.

Az egyik, hogy most akartam belinkelni az oldalam facebookon. Hasonlóan mint iwiwen, ha várok pár másodpercet, kiadja, hogy mi az az oldal. Azaz meta adatokat is kiolvas. Mindkét helyen rosszul jelennek meg az ékezetek. Az adatbázis utf8_general_ci. Ezt állítsam másra?

A másik, hogy hiába vannak meta adatok, hiába telepítettem a meta tags extensiont, a keresők nem találják meg az oldalt.

gaz

2

Válasz: Kódolás

gaz írta:

Helo!

Két gondom is lenne.

Az egyik, hogy most akartam belinkelni az oldalam facebookon. Hasonlóan mint iwiwen, ha várok pár másodpercet, kiadja, hogy mi az az oldal. Azaz meta adatokat is kiolvas. Mindkét helyen rosszul jelennek meg az ékezetek. Az adatbázis utf8_general_ci. Ezt állítsam másra?

A másik, hogy hiába vannak meta adatok, hiába telepítettem a meta tags extensiont, a keresők nem találják meg az oldalt.

gaz

Hali!

Kipróbálhatod a latin2_hungarian_ci-t de szerintem máshol lesz a gond,  csak még nem találkoztam ezzel a problémával, lehet hogy nem a punbb-nél van a hiba.

Ja a keresők nem azért, nem találják meg az oldalad, mert rosszak a meta tegek, hanem valószínűleg,  nincs az oldalad beregisztrálva a kereső indexébe:
Itt megteheted: http://www.google.com/addurl/?continue=/addurl
Egyébként a google nem is fektet akkora hangsúlyt a meta tegekre fontosabb az oldalon lévő tartalom.

3

Ezen az oldalon már többször regisztráltam. A keresők csak azokat az oldalakat adják ki, ahol hozzászólásként beírtam a linket.

4

Ez látszik:

<meta name="description" content=" �s k�rny�ke f�rum" />
<meta name="keywords" content="f�rum," />
<meta name="description" content="2009-ben &amp;Atilde;&amp;iexcl;ll&amp;Atilde;&amp;shy;totta le a korm&amp;Atilde;&amp;iexcl;ny a szem&amp;Atilde;&amp;copy;lysz&amp;Atilde;&amp;iexcl;ll&amp;Atilde;&amp;shy;t&amp;Atilde;&amp;iexcl;st 25 vas&amp;Atilde;&amp;" />

5

gaz írta:

Ez látszik:

<meta name="description" content=" �s k�rny�ke f�rum" />
<meta name="keywords" content="f�rum," />
<meta name="description" content="2009-ben &amp;Atilde;&amp;iexcl;ll&amp;Atilde;&amp;shy;totta le a korm&amp;Atilde;&amp;iexcl;ny a szem&amp;Atilde;&amp;copy;lysz&amp;Atilde;&amp;iexcl;ll&amp;Atilde;&amp;shy;t&amp;Atilde;&amp;iexcl;st 25 vas&amp;Atilde;&amp;" />

Huu nem tudom miért szúrja el a kódolást de megpróbálhatod manuálisan beállítani a mata tageket rákeresel pl.: hogy melyik fájlban tárolja a meta name="description" content= sort és ott beállítod a sajátod.